Op zondag 8 oktober is de presentatie van het nieuw ontwikkelde Speltworstenbroodje.
U kunt het proeven tussen 13 uur en 17 uur in het Boerenbondsmuseum te Gemert.
Bakker Ruud van de Ven maakt en bakt ze hier op oeroude wijze in de hout gestookte oven.
Spectaculair om te zien en heerlijk om te proeven!
100% streekproduct
Dit worstenbroodje is gemaakt van 100% Maashorstspelt en 100% gehakt van het Brandrode rund.
Dit smaakvolle en super gezonde worstenbroodje is ontwikkeld als onderdeel van het project ‘Het-Brandrode rund-als-grote-grazer-in-en-rond-de- Maashorst’.
Een project van agrarische natuurvereniging de Maashorstboeren.
Toeval of niet?
Bijzonder is het feit dat het Brandrode rund gehakt deze keer afkomstig is van runderen die geboren werden in het Boerenbondsmuseum! En opgroeiden rond de Maashorst.
Een waar streekproduct!
Gezond
Brandrode runderen groeien op in een natuurlijke omgeving. Zoals in natuurgebieden en op extensieve boerderijen. Ze hebben een fijn leven.
Slow Food Nederland stemde in met een presidium voor het Brandrode rund. Slow Food is een internationale non-profit organisatie gericht op lekker, puur en eerlijk voedsel.